Το Ρεύμα Απειλεί το Νερό

Το τελευταίο διάστημα και λόγω των υπέρογκων αυξήσεων στους λογαριασμούς του ρεύματος, οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης- Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) που παρέχουν καθαρό και υγιεινό νερό σε 5 εκ. πολίτες της χώρας μας, και είναι λόγω των εγκαταστάσεών τους ενεργοβόρες επιχειρήσεις, κινδυνεύουν να «Πνιγούν» στα χρέη και να καταρρεύσουν με σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον της χώρας μας.

Οι Δ.Ε.Υ.Α. μέσω του θεσμικού τους οργάνου, της Ε.Δ.Ε.Υ.Α., κι επειδή δεν θέλουν να επιβαρύνουν τους πολίτες με αυξήσεις των τιμολογίων νερού, ζητούν από την Πολιτεία την άμεση επιδότηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής που επιβαρύνει τους λογαριασμούς ρεύματος και μάλιστα αναδρομικά όπως έγινε με άλλους κλάδους, για να καλυφθεί το αυξημένο ενεργειακό τους κόστος έως ότου κατακτήσουν ενεργειακή αυτάρκεια με δράσεις εξοικονόμησης και παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Επίσης, π μείωση του ΦΠΑ στο νερό από 13% στο 6% που ζητά η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. από το 2020, θα έδινε μεγάλη ανάσα στους πολίτες οι οποίοι πλήττονται από ένα πρωτοφανές κύμα ακρίβειας.