Πίνεται το νερό της βρύσης στην Πάρο; ΝΑΙ!

Πίνετε το νερό της ΔΕΥΑΠ

Το νερό της βρύσης στην Πάρο είναι ασφαλές προς πόση!

Πώς το γνωρίζουμε; Επειδή πραγματοποιούμε τακτικούς ελέγχους για την ποιότητα του νερού – σε όλο το νησί και σε διαφορετικές εποχές του χρόνου. Ποιοτικοί έλεγχοι στο νερό διενεργούνται επίσης από ανεξάρτητους οργανισμούς, όπως η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Πάρου και η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών.

Κάθε ένας από αυτούς τους ελέγχους δείχνει ότι το νερό της βρύσης είναι πόσιμο – καθώς και ότι συμμορφώνεται με τα  επιτρεπόμενα όρια της Ε.Ε. Εξαιρετικά νέα!

Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα για να μάθετε πώς λειτουργεί το τοπικό σύστημα νερού, τι περιέχει το νερό μας, πόσο ‘σκληρό’ είναι το νερό της Πάρου, πώς πραγματοποιούμε τους ελέγχους ποιότητας και ασφάλειας, και ακόμα περισσότερα.

Προτιμάτε φιλτραρισμένο νερό;

Εδώ θα βρείτε τα μηχανήματα νερού στην Πάρο.

Γιατί να στραφούμε στο νερό της βρύσης;

Ορισμένοι από τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Πάρου έχουν αμφιβολίες σχετικά με την ποιότητα του νερού, γι’ αυτό και επιλέγουν να πίνουν νερό από πλαστικά μπουκάλια, «για να είναι ήσυχοι». Ας δούμε τρεις σημαντικούς λόγους για να στραφούμε στο νερό της βρύσης:

  1. Το νερό της βρύσης στην Πάρο είναι ασφαλές για κατανάλωση.
  2. Το εμφιαλωμένο νερό είναι ακριβό!
  3. Τα πλαστικά μπουκάλια βλάπτουν σοβαρά το περιβάλλον.

Ποιο είναι το επόμενο βήμα;

Θέλουμε να βοηθήσουμε όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Πάρου να επιλέξουν το νερό που πίνουν έχοντας γνώση όλων των παραμέτρων. Γι’ αυτό, σε συνεργασία με την Clean Blue Paros, φροντίζουμε να σας παρέχουμε πρόσβαση σε πληθώρα πληροφοριών σχετικά με το νερό του νησιού.

Σας συνιστούμε επίσης να ακολουθείτε την Clean Blue Paros , για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη στροφή στο νερό της βρύσης και όλα τα τελευταία νέα γι’ αυτήν τη συναρπαστική εκστρατεία (καθώς και μια σε βάθος ανάλυση των φίλτρων νερού, η οποία θα είναι σύντομα διαθέσιμη).

Νιώθουμε πραγματικά υπερήφανοι γιατί ζούμε σε ένα νησί που μας παρέχει ασφαλές, πόσιμο νερό  βρύσης (αγαθό πολύ πιο σπάνιο απ’ ό,τι νομίζουμε). Ας προστατεύσουμε όλοι το πολύτιμο νησί μας από τα πλαστικά μπουκάλια, αφού μπορούμε να #πίνουμεαπότηβρύση.

• Δείτε επίσης την σελίδα:  “Ποιότητα Πόσιμου Νερού“.